Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru vinete murate:
    1 kg de vinete 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc otet din vin alb sare piper

Mod de preparare vinete murate:

Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,de amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.
Se amesteca bine si se pun in borcan

Eu le tin in frigider, nu fac mai mult de un kg, dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet. E destul de picant, asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.
 


O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)