Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de rosii coapte:Mod de preparare supa de rosii coapte:
Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).
Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.
Dupa ce au fiert toate utin, toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.
Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.
Pofta mare sa aveti!
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/