Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:
    6 oua 200 g ciuperci 150 g porumb dulce 150 g telemea 150 g cascaval (afumat am pus eu) 75 ml smantana dulce 2 lingurite unt 1 lingura pesmet sare, piper marar
Mod de preparare omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

Am taiat ciupercile felii mai mari. Le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera, branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari, iar cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida. Am adaugat ciupercile calite, apoi porumbul, branza rasa, cateva linguri din cascavalul ras si apoi mararul tocat marunt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri. Am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compozitia in ea, iar deasupra am presarat cascavalul ras. Am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:

 

Eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida.

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi si alte retete interesante.