Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de ardei copti:Ardeii se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se coc pe plita, in cuptorul aragazului sau pe gratar.
Se scot intr-un vas si lasa acoperiti timp de 10-20 minute, sa se abureasca si sa se poata curata mai usor.
Ardeii se curata de coaja, seminte si cotoare, iar pulpa ramasa se taie in fasii. Ceapa se inabusa in 2-3 linguri ulei si 100 ml apa. Cand ceapa devine translucida se adauga fasiile de ardei si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul. Dupa 5-6 minute se adauga rosiile taiate cuburi mici, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Mancarea se lasa sa mai clocoteasca 10-15 minute, sa scada apa si sa se ingroase putin sosul.
La final se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel, marar sau busuioc). Mancarea de ardei copti se serveste calda, cu mamaliguta.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro