O idee buna atunci cand vrei sa gatiti ceva rapid si fara prea multa bataie de cap.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru varza a la cluj:
o varza mare
| 1 kg de carne de porc
| cateva felii de slanina afumata
| 3-4 cepe
| o lingura plina de bulion pasta
| boia de ardei (iute sau dulce, dupa gust)
| 100 g orez
| ulei
| piper
| sare
| smantana.
Mod de preparare varza a la cluj:
Carnea si slanina afumata se dau prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste usor, inabusit, intr-o tigaie cu ulei, apoi se adauga si carnea tocata sa se caleasca 10 minute dupa care se da deoparte. Orezul se spala si se lasa in apa calda, apoi se omogenizeaza cu ceapa si carnea. Se da un praf de piper. Varza se da prin razatoare si se freaca cu sare.
Intr-o oala ceramica sau alt vas care poate merge si la cuptor, se pune un strat de varza, un strat de carne tocata, iar deasupra iarasi un strat de varza.
Bulionul si boiaua se dilueaza in doua pahare mari de apa si se toarna peste mancare. Se lasa la fiert la foc domol, sau la cuptor, timp de 2-3 ore, pana cand varza e bine fiarta, fara sa amestecati in ea, doar miscati oala din manere in stanga si in dreapta din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai adaugati apa.
Se serveste cu paine, sau cu mamaliguta calda, cu smantana si, optional, cu ardei iute.
O reteta propusa de blogul retete-vechi-si-noi.info
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|