Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ghiveci national:
    1 kg carne de pui (eu am folosit pulpe si aripioare) 500 gr cartofi 200 gr ceapa 500 gr morcovi 200 gr telina 500 gr apa 100 gr pasta de tomate 300 gr fasole verde 200 gr rosii proaspete 200 gr conopida ulei 200 gr vin alb patrunjel verde 50 gr usturoi boia piper sare

 

Mod de preparare ghiveci national:

Carnea de pui se sareaza si se inabusa in ulei impreuna cu ceapa, boiaua si ardei. Se stinge cu apa si pasta de tomate.

Separat se inabuse morcovii, telina, cartofii si apoi se adauga peste carnea de pui impreuna cu retsul legumelor. Se lasa sa fiarba pana s-a patruns carnea si legumele, intre timp se adauga sare, piper si patrunjel verde si se serveste.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro