Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Orez Biryani cu pui:
    550 gr. orez basmati, inmuiat pentru 30 de minute si apoi scurs un pui taiat in 8 parti 15 mml iaurt integral 3 linguri unt clarificat (ghee) 2 cepe taiate o rosie decojita si taiata marunt 3 catei de usturoi maruntiti 2 cm ghimbir, curatat si taiat marunt 2 frunze de dafin o lingurita seminte de chimen o jumatate lingurita chimen o jumatate de lingurita de coriandru pudra 2 batoane mici de scortisoara o jumatate de lingurita de pudra curry 2 lingurite sare seminte de cardamon o lingura de pudra biryani coriandru maruntit, proaspat ardei verzi, maruntiti (optional)
Mod de preparare Orez Biryani cu pui:

Condimentele mele au fost cele ce le aveam deja: chimen, coriandru, scortisoara, pudra curry, accidental n-am avut cardamom (pe care il iubesc de altfel), nici pudra biryani (daca va doriti sa experimentati vedeti putin pe aici), mai aveam prin camara si am folosit curcuma si garam masala – de care sunt absolut indragostita, usor picant si aromat.
Intr-oala de dimensiune medie, topim untul si prajim in el semintele de chimen, frunzele de dafin, scortisoara si cardamomul pana incepe a mirosi minat in casa.
Adaugam ceapa, usturoiul, ghimbirul, rosia. Saram. Gatim pe foc mediu vreo 5 minute, mestecand pana cand ceapa incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa, usturoiul, curry si pudra byriani (garam masala in cazul meu). Mai gatim 2 minute, adaugam puiul/ curcanulZâmbet. Acoperim oala si gatim la foc mediu cam 10 minute. Adaugam iaurtul. Acoperim si fierbem inca 2 minute. Adaugam coriandrul si putin ardei verde, luam de pe foc.
Fierbem orezul intr-un litru jumatate de apa pentru cinci minute sau pana este pe jumatate facut. Scurgem. Intr-o oala mare, punem straturi alterative de orez si pui incepand si terminand cu un strat de orez.
Acoperim oala si gatim la foc mic pentru vreo 10 minute sau pana cand orezul e gata.

Pentru a descoperi si alte retete interesante vizitati blogul casutalaurei.blogspot.ro