Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vinete prajite cu iaurt si nuci:

 

    1 vanata potrivit de mare 125 g iaurt 1 catel de usturoi 3 linguri nuci macinate sare piper zeama de lamaie patrunjel sau menta proaspata, boia dulce pentru decor
Cum se prepara vinete prajite cu iaurt si nuci:

Vanata se taie in felii subtiri, se preasara cu sare si se lasa 30-40 minute, sa isi lase sucul amarui. Feliile de vinete se spala cu apa rece si se sterg cu servete absorbante. Fiecare felie se taie apoi in cuburi mici, care se prajesc in 2 linguri ulei de masline, pana cand se inmoaie. Dupa ce se racesc, se pun intr-un bol si se amesteca cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile macinate, menta tocata marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de vinete prajite cu iaurt se poate decora cu miez de nuca intreg si boia dulce. Poate fi servita cu paine prajita.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro