Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu urda:
    4 ardei grasi 200 g urda 70 g orez 1 ceapa ardei umpluti cu urda 1 morcov sare piper marar 2-3 rosii 3-4 linguri ulei
Cum se prepara ardei umpluti cu urda:

Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi. Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper. Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti. Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.

Ardei umpluti cu urda se servesc calzi, stropiti cu sosul de rosii si presarati cu marar verde.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro