Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mini pizza vegetariana:

Ingrediente pentru topping:

sos de rosii, branza de capra, rosii uscate, oregano, busuioc (fara mozzarella) sos de rosii, ridichi, ceapa verde, porumb si branza mozzarella sos de rosii, cartofi noi fierti, ceapa verde si sos de mustare (lamaie, mustar, ulei de masline) sos de rosii, rosii proaspete, mozzarella, busuioc

Ingrediente pentru blatul de pizza (ies 4-5 mini pizza, cca 25 cm diametru)

    100 g macinis de grau 100 g faina integrala de grau 100 g faina alba de grau 25 g drojdie 1 lingurita de zahar jumatate de lingurita de sare 200 ml apa calduta (plata sau filtrata)

Mod de preparare blat de pizza:

Intr-un castron inalt am amestecat fainurile cu sarea, am facut un cuib in mijloc in care am pus apa calduta, drojdia si zaharul, si le-am lasat 10 minute sa se desfaca drodjia. Am amestecat cu furculita pana s-a integrat tot lichidul, si am framantat cateva minute. Am acoperit castronul cu un servet curat, si l-am lasat 45 minute la crescut. Pentru a obtine o crusta mai subtire, am citit ca putem prabusi aluatul cu mana si apoi sa-l lasam din nou la crescut, dar n-am incercat inca varianta aceasta. Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in 4-5 bucati, pe care le-am modelat in forma de sfera, le-am presarat cu faina si le-am lasat sa se odihneasca 15 minute.

In timpul acesta, am pregatit topping-urile de mai sus, si sosul de rosii

Ingrediente pentru sosul de rosii

    1 conserva de rosii decojite, de buna calitate (cautati conservele italienesti) – daca pregatiti pizza in timpul verii, folositi suc de rosii bine coapte, proaspat stors 2 catei usturoi 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de capere sare, piper proaspat macinat, busuioc si oregano
Mod de preparare sos de rosii:

Intr-o tigaie am incins uleiul de masline, am adaugat usturoiul zdrobit, pe care l-am lasat 2-3 secunde pentru a aroma uleiul, am adaugat caperele si am mai lasat cateva secunde, dupa care am varsat continutul conservei de rosii in tigaie. Am lasat sa fiarba 2-3 minute, am adaugat sare, piper, busuioc si oregano (eu am avut uscat, dar la vara cu siguranta voi folosi frunze proaspete de la mine din ghiveci) si am tras tigaia deoparte. Am pornit cuptorul si l-am setat la 250 grade.

Am intins cu sucitorul in forma rotunda fiecare biluta de aluat, le-am intins pe o foaie de copt peste care am presarat ulei de masline si faina, le-am acoperit cu sucul de rosii, lasand cativa milimetri liberi de jur imprejur. Am pus toping-urile, am stropit totul cu ulei de masline din belsug, si am dat tava la cuptor pentru 7 minute. Rezultatul – blat subtire si gustos, si o minunatie de arome!

Daca si tu iubesti mancarea vegetariana, te invitam sa vizitezi: www.blogculegume.ro