Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de afine:
    1 kg afine 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte) zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare gem de afine:

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore).
Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine. Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute. Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.
Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat.
Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro