Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu rubarba si zmeura:
    5 oua 170 gr zahar 300 gr faina 1 plic praf de copt 100 ml ulei 8 linguri lapte un varf de sare 2 linguri unt pentru uns tava 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat 400 gr rabarba 4-5 linguri zmeura o mana de strugurei rosii
Mod de preparare prajitura cu rubarba si zmeura:

Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu unt, asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat.
Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Oprim focul si mai lasam in cuptorul cu usa deschisa timp de 3-5 minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam prajitura pe un platou.

Feliem si servim!
Puteti pudra deasupra cu zahar pudra daca vreti mai dulce.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro