Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu dovlecel:
    2 oua 1 dovlecel micut 1 ceapa rosie 1 felie de ardei 1/2 rosie un varf de cutit bicarbonat un pic de sare si piper 2 linguri faina patrunjel verde 1 lingura ulei pentru prajit
Mod de preparare omleta cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele. Intr-un bol batem cu o furculita ouale. Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa. Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si amestecam. Adaugam patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, bicarbonatul si treptat faina amestecand pana se omogenizeaza bine.
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si turnam compozitia in tigaie.
Lasam sa se prajeasca la foc potrivit apoi cu o paleta, cu grija, o intoarcem pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca.
Scoatem omleta cu paleta pe o farfurie, o feliem si o servim calda cu rosii si ardei proaspeti.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro