Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci marocane cu cous cous

    300 g de ciuperci, taiate sferturi 400 g de rosii, tocate 400 g naut fiert, scurs 200 g couscous 50 g prune uscate, taiate cuburi 1 ceapa rosie, taiata felii 2 linguri de ulei de masline 1 lingurita chimion macinat fulgi de chilli(optional) 1/2 lingurita de scortisoara macinata 1 lingurita de miere lichida patrunjel tocat grosier


Mod de preparare ciuperci marocane cu cous cous:

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut, amestecand. Se adauga ciupercile, se calesc 2-3 minute, apoi se toarna rosiile, nautul, mierea si amestecam. Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute, la capac.

2.Intre timp, se amesteca intr-un bol couscousul cu prunele uscate, sare, piper, chilli. Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra, se amesteca usor, apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie couscousul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit, se desfac boabele de couscous cu o furculita, se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.


Delicios!

Va doresc pofta buna!


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)