Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole verde:
    400 g fasole pastai verde 3 morcovi o jumatate telina 2 cepe mici 3 linguri ulei 300 g smantana 200 ml lapte 4 capacele otet sare, delikat putin patrunjel
Mod de preparare ciorba de fasole verde:

Morcovii se taie rondele pe jumatate si se pun la calit intr-o oala de 3 l in putin ulei. Se taie si telina si ceapa marunt si se adauga peste morcovi. Se lasa la calit pana cand morcovii se inmoaie, aprox 10-15 minute. Se adauga fasolea pastai si se pune apa. Se da la fiert pentru 15-20 minute dupa care se potriveste gustul cu sare si delikat.
Se amesteca smantana cu laptele si se toarna in ciorba amestecand energic. Se toaca patrunjelul si se pune si el in ciorba alaturi de 4 capacele de otet.
Asta e toata filozofia la aceasta ciorba.
Foarte, foarte buna...mai ales ca are smantana...
Pofta buna!!!

O reteta propusa de blogul Biancai.