Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pancakes cu cirese si rom:
    75 g unt 1 ou 200 ml lapte batut 250 g faina 200 g cirese proaspete 1si 1/2 lingurite praf de copt 2 linguri zahar 5-6 picaturi esenta rom (sau dupa gust) 1 praf sare cateva picaturi ulei pentru prajit

Mod de preparare pancakes cu cirese si rom:

Spalati ciresele si curatati-le de cozi si samburi, dupa care tiati fiecare cireasa in jumatate, lasati-le deoparte. Intr-un castron topiti untul la microunde, lasati-l sa se raceasca usor. Adaugati peste unt oul, amestecati cu telul dupa care, laptele batut. Adaugati si esenta de rom, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Incorporati usor cu ajutorul telului. La sfarsit incorporati ciresele in aluat. Incingeti o tigaie de teflon, picurati in ea 2-3 picaturi de ulei. Luati 2 linguri din compozitia de aluat cu cirese si puneti in tigaie, niveland aluatul cu spatele lingurii. Lasati pancake-ul sa se prajeasca in tigaie cam 3-4 minute, pana observati ca la suprafata apar mici bule de aer. Cu ajutorul unei spatule, intoarceti clatita si pe partea cealalta, pentru alte 3-4 minute. Scoateti pe un platou sau pe farfuria de servit si repetati operatiunea pentru celelalte clatite.

 

Serviti calde cu sirop de artar sau cu miere, insa mie mi-au placut mai mult cu sirop de artar, pentru ca are o aroma de caramel aparte.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro