Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese si aluat fraged:
      150 g unt 150 g zahar pudra 2 galbenusuri de ou 250 g faina 1 vf cutit sare esenta de vanilie 2 linguri lapte 50 g ciocolata maruntit 2 cani cirese fara samburi 1 lingura pesmet 1 lingura zahar tos vanilat
Mod de preparare prajitura cu cirese si aluat fraged:

Untul se amesteca cu zaharul pudra, esenta si galbenusurile. Se adauga faina si sarea, apoi se toarna laptele. Aluatul se framanta (nu prea mult), se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 30 minute.
Se tapeteaza o tava (18 x 26 cm) cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180 de grade. Se opreste 1/4 din aluat, iar restul cantitatii se intinde in foaie subtire si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara cu pesmet. Peste aluat se pun ciresele, fara samburi si scurse bine de suc,
apoi se presara zaharul tos vanilat.

Invelisul crocant:
Cantitatea de aluat oprita, se amesteca cu ciocolata maruntita si inca 1-2 linguri cu faina. Se framanta bine cu mainile pana se obtine un aluat tare, care se rade deasupra prajiturii.

Prajitura cu cirese si aluat fraged se coace timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in patrate. Poate fi servita ca atare, pudrata cu zahar sau alaturi de o cupa cu inghetata.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro