Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chifle Dukan:
    250 gr. gluten adica vreo 12 linguri 100 ml apa 35 g amidon de porumb (vreo doua linguri) o jumatate plic praf de copt sare
Mod de preparare chifle Dukan:

Ca mai toate retetele Dukan, se prepara foarte simplu: se pun in bol toate ingredientele uscate, se face o gaura in mijloc si putin cate putin se toarna apa si mestecam pentru omogenizarea aluatului. Eu am folosit mixerul dar cred ca e mai bine cu mana pana la urma, simti textura aluatului mai bine si-ti poti da seama mai usor cand are consistenta potrivita. Adica trebuie sa fie flexibil fara a fi prea moale.

Partea haioasa la acest aluat e …caposenia lui, nu se prea lasa lucrat, asadar nu prea ce ai sa-i faci pentru nu stiu ce look fancy, pur si simplu rupi din aluat bucatele cam de 20 – 30 gr. cat niste chiftele, le pui in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cam 6 cm intre ele (nu de lata dar mai cresc in volum) si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dureaza vreo jumatate de ora pana sunt gata.

Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com