Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort de biscuiti cu capsuni:
    250 gr biscuiti simpli 130 gr margarina Rama 1 lingura si jumatate de zahar 6 linguri lapte 3-4 lingurite esenta de vanilie 300 gr capsuni 300 gr frisca lichida indulcita 1/2 plic intaritor de frisca

Jeleu:

    200 gr capsuni 2 linguri zahar 3 lingurite amidon

Mod de preparare tort de biscuiti cu capsuni:

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul. Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.
Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.
Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.
Dupa ce a stat sufiecient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste. Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura.
Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari). Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro