Ingrediente necesare pentru chiftele crocante de pui:

 

    500 g carne de pui 1 ou sare, piper boia dulce, boia iute marar 1 catel de usturoi 2-3 linguri pesmet fulgi de porumb
Mod de preparare chiftele crocante de pui:

Fulgii de porumb se pun intr-o punga mai groasa si se piseaza bine cu o greutate, pentru a se marunti. Carnea de pui se toaca, se pune intr-un bol si se amesteca cu ou, sare, piper, boia dulce si iute dupa gust, marar tocat marunt, usturoiul zdrobit.
In cazul in care compozitia de carne a iesit mai moale, se adauga pesmet. Se umezesc mainile cu apa rece si se formeaza chiftelele. Acestea se tavalesc prin fulgii de porumb maruntiti si se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Se pot gati si la cuptor, timp de 30 minute, asezate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Chiftele crocante de pui se servesc calde, alaturi de salata de legume sau piure.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro