Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata cu sfecla rosie si grapefruit:

 

    1 sfecla rosie 1 grapefruit (portocala) frunze de telina patrunjel verde sare piper 1 lingurita miere de albine 1 lingura zeama de lamaie ulei de masline
Mod de preparare salata cu sfecla rosie si grapefruit:

Grapefruit-ul se curata de coaja si de pielita alba, iar miezul ramas se taie in cuburi mai mari. Sfecla rosie se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se aseaza in folie de aluminiu sau direct in tava. Feliile de sfecla se stropesc cu putin ulei de masline si se lasa la cuptor timp de 20-25 minute, cat sa se inmoaie.
Se transfera apoi intr-un bol si se amesteca cu miezul de grapefuit, frunze de telina si patrunjel verde tocat marunt. Se face un dressing din ulei, zeama de lamaie, sare, piper, miere de albine si se toarna peste salata.
Salata de sfecla rosie cu grapefruit se amesteca bine si se lasa la frigider sa se raceasca putin, apoi poate fi servita.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro