Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gyros la cuptor:
    700 g piept de curcan dezosat 5-6 cartofi (cam 600g) o jumatate varza mica (400 - 500 g) 2 ardei, macar unul rosu, pentru aspect 2-3 cepe micute 2-3 catei de usturoi un pahar de lapte 100 g branza feta 1 lingura faina 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui 8 - 10 linguri ulei de masline 1 lingurita maghiran 1 lingurita oregano 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita boia iute sau dulce 1 lingurita rosmarin uscat sare, piper
Mod de preparare gyros la cuptor:

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore. Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.
Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc. Scoatem toate ingredientele din wok, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu 1 lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.
In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.
Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.
Mancarica aceasta este foarte aromata, iar carnea este extraordinar de frageda. Nu e nevoie nici de garnitura, nici de salata, iar la 100 de grame avem 120 de calorii.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro