Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mac si cafea:

Pentru blat avem nevoie de:

    3 oua 150 gr zahar 150 gr faina 2 linguri apa fierbinte 100 ml ulei 1 lingurita praf de copt 2 linguri de mac

Pt sirop:

    1-2 lingurite cafea ness 2 lingurite zahar pudra 100 ml apa fierbinte

Pt crema:

    150 ml frisca lichida neindulcita 150 gr zahar 150 gr ciocolata neagra minim 55% cacao 50 gr unt 3 lingurite ness

Ornat: ciocolata cu cafea

Mod de preparare prajitura cu mac si cafea:

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez. Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si mac, folosind o spatula si amestecand usor.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. (tava folosita de mine 22/30 cm) si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 25 -30 min. - facem testul cu scobitoarea.

In timp ce avem blatul la cuptor, pregatim crema care trebuie sa stea minim o ora la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Amestecam si avem grija sa nu dea in foc. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi luam de pe foc si adugam ciocolata taiata bucati, apoi untul taiat bucatele si ness-ul. Amestecam bine dupa fiecare ingredient adaugat. Dam la frigider aprox o ora. Putem lasa crema la frigider si peste noapte si a doua zi o mixam pana devine din nou cremoasa.

Blatul racit il taiem in doua. Insiropam primul strat cu lichidul de cafea, punem trei sferuri din crema si nivelam.
Asezam a doua foaie, o insiropam apoi o ungem cu restul de crema.
Radem deasupra ciocolata cu cafea si dam la frigider aprox 2 ore sau chiar peste noapte.
Servim cu drag pe cei dragi.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro