Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu ciuperci:

Pentru blat am folosit:

    150 g unt 250 g faina 1 praf de sare 1 galbenus de ou

Din toate acestea am format repede de tot un aluat faramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura mi-au trebuit:

    700g ciuperci champignon 50 g unt 1 ou 1 praf de sare piper dupa gust 50 g cascaval afumat

Pentru topping:

    100 g cascaval ras (eu am folosit 3 tipuri, mozzarella, edam si cheddar)
Mod de preparare tarta cu ciuperci:

Ciupercile le-am taiat bucati mai mari, le-am calit in unt pana a scazut toata zeama lasata, le-am sarat, le-am piperat si apoi le-am lasat la racit. Dupa ce s-au racit am adaugat oul, am amestecat bine si am lasat deoparte. Din aluatul de la frigider am intins o foaie, am asezat foaia in forma de tarta tapetata cu unt, am intepat din loc in loc foaia cu o furculita si am dat forma la cuptorul incins pentru 10 minute. Peste foaia coapta pe jumatate am pus bucati de cascaval afumat (probabil ca puteti sa sariti peste acest pas, dar mie mi s-a parut tare interesanta combinatia de cascaval afumat si ciuperci, plus ca la final, in combinatie cu acest cascaval ciupercile vor capata o consistenta cremoasa irezistibila). Peste cascaval am asezat compozitia de ciuperci. Deasupra tartei am presarat cele 3 tipuri de cascaval, am dat totul la cupto si a rezultat asta: o tarta cu blat crocant, cu umplutura delicioasa de ciuperci si cascaval afumat.

Atunci cand o servim putem presara si niste patrunjel...

O reteta propusa de blogul

andreeachinesefood.blogspot.ro