Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Pesto de Leurda:
    70 g migdale 1 legatura mare de leurda zeama de la jumatate de lamaie 50 - 80 ml ulei de masline un praf de sare
Mod de preparare Pesto de Leurda:

Punem migdalele intr-un bol cu apa si le lasam sa se hidrateze cateva ore bune, preferabil de seara pana dimineata. Cand migdalele sunt gata, coaja aceea maronie se va desprinde foarte usor, asa ca nu va ia mult sa le curatati.
Cu ajutorul blenderului sau al piciorului vertical al mixerului vom prepara sosul, asa ca, in vasul pe care il folositi, puneti urmatoarele: uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, leurda tocata si migdalele curatate. Eu am pus mai intai migdalele si apoi leurda, dar n-a fost prea bine, ca a mers blenderul cam mult pana sa fie gata. Omogenizam bine compozitia si gata, petrecerea poate incepe! Merge la fix langa o friptura, sau simplu, pe o felie de paine proapata. Sa va mai zic ca e raw-vegan, sau culoarea de verde crud spune totul?

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro