Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lipii umplute cu carne de porc:
    6 lipii mici 1 kg carne porc (pulpa sau spata) ardei copti (6 bucati) 4 rosii cascaval 1 legatura ceapa verde 3 catei de usturoi 100 g unt sare, piper si cimbru


Mod de preparare lipii umplute cu carne de porc:

Carnea o spalam bine, o stergem si o asezonam cu sare, piper si cimbru. Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt, la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac. Se intoarce din cand in cand pana este gata. O scoatem pe un tocator si o feliem subtire.
Peste ardeiul copt (eu am avut ardei copt si congelat de asta vara) am pus sare si un mujdei frecat din usturoi zdrobit cu sare si zeama de lamaie.
Legumele le-am spalat si le-am taiat in fasii, peste care am pus putina sare.
Cascavalul l-am taiat sub forma de betisoare lungi.
Repartizam aceste ingrediente pe lipii,le rulam si le fixam cu scobitori.
Lipiile umplute se pun intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu,la cuptor preincalzit pentru 10 minute.

Serviti-le calde, sunt deosebite, o sa vedeti !


O reteta oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)