Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru miel cu curry:Carnea o taiem in bucati mai mici. Intr-o tigaie deja asezata pe foc, incalzim la foc mediu amestecul de condimente uscate, neaparat sa mestecam in acest timp continuu sa nu se arda.
Adaug peste condimente uleiul, astept sa se incalzeasca si adaug si carnea de miel. L-am lasat sa se carcaleasca bine, dupa care am mai adaugat si curry, ceapa, prajim in continuare, adaugam sarea, mai lasam sa se prajeasca pana cand carnea prinde o culoare frumoasa, rumena.
E momentul propice pentru niscaiva lapte de nuca de cocos ai apa, turnate peste carnea sfarainda. Lasam sa fiarba la foc mic si acoperit cu un capac…sa zicem vreo ora, timp in care aromele se vor patrunde bine iar carnea va avea o textura frageda. Gustam….Ok, pot sa spun ca gustul ma surprinde, e nitelus dulce, asa ca m-am hazardat sa pun si nitel…piper. Ok, e mai bine. In reteta originara, carnea se scalda la sfarsit in destul de mult lichid (incat incepe sa semene cu o ciorba), eu am lasat mult sa scada pentru ca….asa imi place mie.
Trebuie sa recunosc ca la inceput n-am fost sigura ca imi place, gustul e atat de diferit fata de ce sunt obisnuita…si dupa cum v-am spus, asta nu e gustul care trebuie, caci destule ingrediente lipsesc. Doar ca odata ce m-am pus pe mancat (cu garnitura de orez simplu), am descoperit ca-mi place si desi nu suntem fani curry, am reusit sa mancam tot – tot.
O mancarica ciudata dar buuuuuna rau.
Aceasta reteta este recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/