Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru drob de pui cu ciuperci si verdeata:
    2 piepti de pui cu os (1 kg) 1 kg ficat de pui 500 gr pipote de pui 500 gr ciuperci proaspete 8 legaturi ceapa verde 8 legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 2 legaturi patrunjel 15 oua mici sau 10-12 mai mari un prapur mare de porc/miel, aluat frantuzesc sau hartie de copt cerata un ou pentru uns deasupra sare, piper, rozmarin si tarhon uscat

Mod de preparare drob de pui cu ciuperci si verdeata:

Carnea se spala si se pune la fiert, pieptul il puteti fierbe impreuna cu pipotele, insa ficatul trebuie fiert separat. Se curata ceapa si usturoiul, se spala frunza cu frunza si se toaca marunt. Se curata si toaca si ciupercile.

Dupa ce a fiert carnea se toaca foarte marunt, sau dupa preferinta, se poate da prin masina de tocat.
Ceapa, usturoiul si ciupercile se inabusa in ulei si putina apa pana se inmoaie bine.

Intr-un lighean incapator se rastoarna carnurile tocate, ciupercile si ceapa, ouale, condimentele si verdeata spalata si tocata fin. Se omogenizeaza bine compozitia. Se ung tavi de cozonac cu putin ulei si se tapeteaza dupa caz cu aluat, prapur sau hartie de copt. Se aseaza un strat de compozitie in tavi, apoi se pot pune doua oua fierte intregi sau o bucata lunga de carnat afumat, se acopera cu restul de amestec. Se unge drobul cu ou batut si se coace in cuptorul preincalzit timp de 30-40 minute, pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea, desi este un drob si nu o prajitura.
Este extraordinar de aromat, usor si gustos, o sa va placa la nebunie, de veti hotara sa il incercati.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro