Chef Florin Parvulescu, de la Restaurantul Uptown (www.uptown.ro) propune 3 retete de salate pentru vara anului 2013.

Salata de pui cu susan Ingrediente necesare pentru salata de pui cu susan
    castraveti        0.100 gr             salata china   0.050 salata verde   0.140 gr         ardei capia     0.040 gr piept de pui    0.120 gr         ardei gras       0.040 gr maioneza       0.040 gr         coriandru        0.005 gr fasole verde   0.040 gr         radichio           0.020 gr susan              0.050 gr           morcovi           0.020 gr rosii cherry      0.120 gr           mango verde  0.040 gr ceapa verde    0.030 gr soia  sos          0.060 ml
            
Mod de preparare salata de pui cu susan:

Se face un dressing din maioneza si sosul de soia.Verdeturile se vor taia fasiii. Pieptul de pui se trage la tigaie cu putina sos de soia si susan. Mixul de verdeata se amesteca cu dressingul peste care se adauga fasiile de pui. Deasupra se presara susan si frunze de coriandru.


Salata cu branza Halloumi la gratar Ingrediente necesare pentru salata cu branza Halloumi la gratar:

    ulei de masline  0.010 ml oregano             0.030 gr radichio             0.040 gr rosii cherry        0.050 gr rucola                0.050 gr branza halloumi   0.060 gr fenel feliat         0.015 gr sirop de rodii     0.015 ml grisine cu susan    1 buc

Mod de preparare:

Se amesteca legumele cu uleiul de masline si siropul de rodii, se adauga branza halloumi facuta in prealabil pe gratar. Se decoreaza cu grisina de susan.


Salata cu somon si ghimbir Ingrediente necesare pentru salata cu somon si ghimbir:

French Dressing pt 1L

    castraveti   0.080 gr                                 ardei capia  0.030 gr                       avocado     0.050 gr               usturoi   0.150 gr lamai        0.020 gr               ulei de masline  0.360 ml portocale  0.040 gr               ulei floarea soarelui 0.360 ml sos soia   0.010 ml                 otet                 0.120 ml                                 worchestershire   0.150 ml marar       0.015 ml               mustar dijon        0.060 gr rosii cherry  0.060 ml           boia                    0.005 gr rucola         0.020 ml salata  iceberg   0.040 ml    somon file       0.160 gr                             pasta masline  0.025 gr                    french dressing  0.060 ml           mix de salata ( romaneasca, iceberg, china si radichio)     mesclun          0.200 gr

Ginger Marinade pt 1 L:                         

    lamai       0.300   coriandru 0.100 ulei de masline  0.700 ml piper 0.040  sare  0.040 gr ghimbir   0.200 gr, patrunjel  0.100 gr
   
Mod de preparare salata cu somon si ghimbir:

Somonul se marineaza cu soia si ginger marinade. Se amesteca mesclunul, rucola, icebergul si celelalte ingrediente, apoi se adauga french dressingul, somonul facut pe plita si o felie de crostine cu pasta de masline (tapenada).