Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de vitel:
    500 gr carne de vitel 5 cepe potrivite 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 capatana usturoi frunze de telina, oregano, patrunjel ulei apa sare si piper
Mod de preparare tocanita de vitel:

Se taie carnea cubulete si se pune la fiert in apa clocotita. Spuma rezultata in urma fierberii se arunca. Se lasa la fiert aprox 30-40 min.
Pana fierbe carnea curatam si spalam ceapa, usturoiul si ardeiul.
Tocam ceapa si ardeiul si punem pe foc cu putin ulei intr-o tigaie inalta sau orice alt vas doriti. Carnea aproape fiarta se ia de pe foc, se arunca apa in care a fiert si carnea se pune in celalat vas peste ceapa si ardei. Se adauga sarea si piperul, telina si oregano taiate marunt si se lasa la fiert cu 3-4 cani de apa pentru aprox 30 min (depinde de carne..se poate verifica cu furculita cand e fiarta). Inainte cu 10 min de a se lua de pe foc se adauga si usturoiul. La final adaugam si patrunjel tocat.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Se poate servi simplu cu muraturi sau cu paste, piure de cartofi, cartofi natur.

Eu i-am combinat cu paste fusilli :) si castraveciori murati.