Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hummus:

 

    cam 2 cani de naut fiert 1 - 2 linguri pasta de Tahini 2 catei de usturoi - i-am inlocuit cu frunze proaspete de leurda de unde si culoarea primavaratica finala a hummusului chimen, seminte de coriandru - cam o lingurita din fiecare sau, in fine, dupa gust - normal, inainte, le macinam pana se transforma in pudra fina sare, piper dupa gust ulei de masline - cam 1 -2 linguri, daca mai e nevoie de lichid pentru omogenizarea amestecului, se mai poate pune o lingura doua din apa in care a fiert nautul
Mod de preparare hummus:

Normal, intai, daca n-avem naut gata facut de la conserva, va trebui sa-l fierbem. Cel mai bine, este sa-l inmuiem peste noapte in apa cu putin bicarbonat, dupa care a doua zi sa-l punem la fiert 2 - 3 ore pana se inmoaie.
Scurgem nautul din apa in care a fiert, nu aruncati deocamdata apa, poate mai aveti nevoie de cateva linguri pentru a potrivi consistenta hummusului.
Bagam in blender toate ingredientele si mixam pana se transforma intr-o pasta fina, verificam consistenta sa vedem de mai e nevoie de putina apa (sau nu), potrivim la gust - poate mai e nevoie de sare, ori piper, ori chimen, poate nitica zeama de lamaie in plus. Eu am mai adaugat vegeta din aceea de la naturisti fara E-uri (sper cel putin ca e fara E-uri:). Leurda a colorat bestial hummusul care, apropo, miam miam - e delicios intins pe niste pituca prajita - o minunatie.

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro