Dificultate: redusa

Putem pune ce legume ne dorim. Normal trebuie spalate bine si feliate. In reteta originara erau si fierte in apa cu sare, eu le-am pus direct crude in vasul Yenna, bineinteles dupa ce curatat si le-am spalat bine - depibnde si de timpii de preparare al diverselor legume pe care vrem sa le punem. Cantitatile le-am pus dupa ochi ca sa iasa o portie de trei persoane. Pentru tura asta de mancarica, am pus:

    bucatele de conopida feliute de dovlecel taiate de un deget grosime feliute de vinete taiate de un deget grosime ciuperci pleurotus


Sosul Bechamel vegetarian

    200 ml lapte vegetal 2 linguri ulei 2 linguri amidon de porumb
Mod de preparare legume la cuptor in sos Bechamel:

Se face foarte simplu: Intr-o cana am omogenizat amidonul in amestec cu putin lapte vegetal si am amestecat pana n-au mai fost cocoloase. Restul de lapte l-am turnat intr-o oala, am pus si uleiul si laptele amestecat cu amidonul, am potrivit cu sare, piper, l-am pus pe foc si am inceput sa mestec pana cand tot sosul s-a ingrosat. Daca trebuie sa-l mai pastrati dupa ce s-a ingrosat, acoperiti-l cu o folie alimentara transparenta - il va impiedeca sa faca crusta. Turnam sosul in vasul Yenna peste legume, mai saram piperam (de e nevoie), bagam la cuptorul preincalzit unde se va coace pana legumele se inmoaie iar sosul face o crusta deasupra.

Dupa ce l-am scos de la cuptor, l-am portionat in farfurii si am pus dupa gust suc de lamaie (mie imi place ma acrisor) si usturoi uscat (de la naturisti) - e bun ca nu are mirosul acela puternic de usturoi dar are gustul. Poate mai presarati niste verdeata deasupra....Cu o felie de paine prajita alaturi.....O salata de primavara.......Poate va mai vin si alte idei......Pofta buna !

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro