Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de perisoare:
    3 morcovi mari 1 pastarnac 1 bucatica telina 1 ceapa 1/2 ardei jumatate capatana usturoi - nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu tarhon sare, piper 1 lingura faina 150 gr lapte sau smantana optional 2 linguri otet
Mod de preparare ciorba de perisoare:

Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
intre timp pregatim perisoarele din:

    300 gr carne tocata amestec o mana orez 1/2 ceapa tocata marunt 2-3 catei de usturoi tocat marunt un ou sare si piper faina pt modelat

Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute. Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere. Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.


Pofta mare!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro