Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rulada de spanac:
Blat:
Umplutura:
Ornat:
Mod de preparare rulada de spanac:
1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri, cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect, apoi incorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, apoi se da la copt cca 25 minute, la foc potrivit.
2.Blatul copt se desprinde de pe hartie, usor cat este cald, apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert, pe care eu am intins-o cu un sucitor, intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului. Ajutandu-ne de hartia de copt, rulam strans, lasand rulada infasurata in hartie, o dam cam o ora la frigider sa se intareasca.
3. Se scoate rulada racita, se topeste putin branza topita la microunde, apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm, pe diagonala. Apoi rapid (sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca, prajit si maruntit, presand cu degetele putin. Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)