Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta de cartofi cu ceapa:
    1.5 kg cartofi 5 cepe (3 galbene, 2 rosii) 6 oua (sau felii de cascaval...depinde de preferinte...eu am preferat cu ou deci va prezint reteta cu ou, dar puteti pune in loc de ou felii de cascaval) sare, piper frunze de patrunjel 100 gr unt sau margarina
Mod de preparare placinta de cartofi cu ceapa:

Se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol. Ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt / margarina. Se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina. Cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava. Se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei. Punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel. Punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa pana ajungem sus. Ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade. Se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi.

Daca vreti sa va impresionati familia, prietenii, cu siguranta nu o sa dati gres cu o asemenea ‘placinta'
Ideal e sa fie mancata imediat. A doua zi cartofii se intaresc un pic...dar eu am incalzit-o in cuptorul cu microunde si am mancat-o cu aceeasi placere.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro