Ingrediente necesare pentru paine fara framantare:
    500 g faina 350 ml apa jumatate pliculet de drojdie uscata (aprox 3g) 1,5 - 2 lingurite de sare
Mod de preparare paine fara framantare:

Intr-un bol amestecam faina cernuta cu sarea. Dizolvam drojdia in apa si o turnam peste faina. Amestecam putin, cu o lingura sau furculita pana se omogenizeaza, acoperim vasul si il punem la frigider pentru vreo 12 ore. Noi nu l-am lasat decat vreo 11 ore la frigier si apoi, o ora afara.
Dupa timpul de odihna, presaram din plin faina pe suprafata de lucru, scoatem aluatul din vas si il pudram cu faina. Intidem un patrat din aluat pe care in impachetam ca in poza de mai sus: aducem o treime din aluat spre mijloc, acoperim cu cealalata parte. Procedam la fel si pe cealalta latura. Acoperim cu o carpa curata si lasam la dospit inca vreo 30 - 40 de minute.
Coacem painea la cuptorul incins bine, la vreo 200 de grade, pana cand se rumeneste, adica in jur de o ora.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro