Timp de preparare: 120 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cozonac cu nuca:
    10 linguri unt 3 galbenusuri 1/2 lingurita sare 600-650 gr faina 1plic zahar vanilat esenta rom 14 gr drojdie uscata 200 ml lapte caldut 10 linguri zahar coaja de lamaie sau portocala Umplutura de nuci si cacao 300 gr nuci 4 linguri cacao 50 gr stafide esenta rom 3-4 linguri de zahar lapte cat sa omogenizam compozitia


Mod de preparare cozonac cu nuca:

Intr-un castron punem faina. Amestecam drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in castronul cu faina (in mijloc), acoperim cu un prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald. Dupa ce a crescut maiaua adaugam pe rand toate ingredientele: untul topit, laptele caldut, galbensurile frecate bine cu zaharul si zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie si faina cat cuprinde. Aluatul nu trebuie sa iasa vartos. Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut 2 ore.
Impartim aluatul in doua parti. Intindem bucata de aluat pe masa unsa cu ulei, apoi punem umplutura de nuci si cacao. Rulam bucata de aluat si o asezam in tava unsa cu ulei. Ungem cozonacii cu galbenus de ou subtiat cu putin lapte. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 70 minute.
Putem sa i taiem numai dupa ce s au racit foarte bine.


Pofta buna!


O reteta propusa de: camelia al kawadri (kamkrys75)