Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de cartofi cu mazare:
    1 kg de cartofi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 500 g mazare congelata 3 linguri pasta de rosii marar,cimbru,boia de ardei iute afumata,sare si piper

Mod de preparare tocanita de cartofi cu mazare:

Tocam ceapa marunt si o calim in ulei incins. Cand ceapa capata o culoare aurie, adaugam ardeiul si morcovul taiat cubulete. Lasam la calit inca 5 minute, apoi adaugam mazarea si cartofii taiati. Presaram putin cimbru, sare, piper si boia de ardei iute afumata. Acoperim totul cu apa fiarta si lasam sa fiarba la capac, la foc mic pana se inmoaie legumele. Punem la tocanita si pasta de rosii; mai lasam pe foc 5 minute.
Pentru a adauga o culoare vie preparatului, presarati marar tocat marunt.

Simpla si aromata.


Pofta buna si post usor!

Reteta oferita de: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)