Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu spanac:
    130 g paste scurte, preferabil integrale 150 g telemea sau cascaval 200 g baby spinach 50 ml lapte 1 capatana usturoi 2 - 3 linguri ulei de masline piper 1 lingurita seminte de susan (optional)
Mod de preparare paste cu spanac:

Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care desfacem hartia si lasam usturoiul sa se raceasca.
Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le clatim si le lasam sa se scurga.
Pregatim sosul pentru paste din branza taiata cubulete, lapte, usturoiul curatat, piper si 1 lingura de ulei de masline. Punem ingredientele intr-un blendersau le pasam folosind piciorul vertical al mixerului
Intr-o tigaie antiaderenta mare (preferabil un wok) calim spanacul 2 - 3 minute, amestecand mereu. Spanacul trebuie sa ramana crocant, doar sa se inmoaie putin.
Amestecam pastele cu spanacul si cu crema de branza, asezam pe farfurii si deasupra presaram semintele de susan simple sau rumenite putin intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Un pranz delicios, sanatos, cu aproximativ 110 calorii la 100 de grame.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro