Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru macaroane cu crema de branza, mazare si morcovi:Ce-am mai adaugat eu si nu scria in reteta: o lingura de pasta de ardei, nu strica si alte legume (ciuperci, rosii, broccoli etc. etc.), in functie de preferinte si sezon, totusi potriviti cantitatile sa fie cat de cat egala cantitatea de paste si legume.
Punem la fiert apa pentru macaroane, cand da in clocot, adaugam sarea si pastele melcisori.
Cat fierb macaroanele, tocam marunt ceapa, morcovii si le punem la calit intr-o craticioara in care am infierbantat, in prealabil, uleiul; n-am vrut sa le prajesc ci doar sa dau gustul, asa ca am apelat la un truc invatat de la soacra: am picurat si nitica (dor putina) apa in uleiul fierbinte. Asa legumele se vor cali, vor avea gust de prajit dar vor fi, de fapt, mai mult fierte. Punem sare, piper, adaugam si supa dupa care punem si mazarea. Le-am lasat sa fiarba impreuna pana au fost gata iar supa s-a cam evaporat, ramanand doar putina (totusi fiti cu ochii pe ele sa nu se arda).
Cititi mai multe retete pe casutalaurei.blogspot.com