Timpul de preparare al acestui fel de mancare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Aceasta plachie (tocanita de peste) o puteti prepara cu orice peste doriti. Va garantez ca amestecul de legume este absolut delicios.
Timp de preparare: 1 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru plachie de novac:
1 novac curatat,spalat si portionat (fara cap)
| 2 ardei grasi, rosii
| 3 cepe mari
| 50 ml vin alb
| 2-3 catei de usturoi
| 1 cutie de rosii cuburi
| sare,piper
| 2 frunze de dafin
Mod de preparare plachie de novac:
Pestele se sareaza, se pipereaza, se trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti.
Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa. Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri, sare, piper si foi de dafin. Calim pana se inmoaie putin legumele; turnam rosiile si usturoiul zdrobit. Amestecam.
Turnam vinul si mai lasam sa scada putin.
Intr-o tava intindem amestecul de legume si peste el asezam bucatile de peste.
Dam tava la cuptor incins pentru 20 minute.
Servim plachia de novac cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Mai multe retete pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|