Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru falafel:
    2 conserve de naut (425 g per cutie) 2 linguri cu varf de faina 4 rosii 3 cepe verzi 1 lingurita chimion 1 lingurita coriandru 1/2 lingurita harissa 1/2 lingurita menta 1 legatura mare de patrunjel sare
Mod de preparare falafel:

Scurgem nautul cat mai bine si daca este nevoie il stergem putin cu un servet pentru a fi cat mai uscat. Il curatam de coji, il punem in tocator, alaturi de ceapa, usturoi, faina, harissa, jumatate din patrunjel, sare si restul condimentelor si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
Din aceasta pasta formam cu mana chiftelute de marime medie pe care le prajim in ulei incins cateva minute pe fiecare parte pana cand prind culoare. Pentru a fi siguri ca nu se sfarama in tigaie, inainte de a le pune in tigaie, le putem trece prin faina. Daca aveti surprize neplacute si observati ca vi se dezintegreaza chiftelutele, adaugati inca putina faina in compozitie si framantati-o ca sa se omogenizeze.
Din rosii si patrunjel pregatim salsa: le taiem rosiile cubuletele mici, peste ele punem patrunjel tocat, ulei sare si daca preferati mai iute puteti sa puneti si aici harissa
Servim chiftelutele in chifle taiate pe jumatate alaturi de salsa.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro