Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi fragede si mere:
    8 linguri zahar 8 linguri ulei 8 linguri lapte(sau chiar apa) 2 oua 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet 30 linguri de faina(aprox.) un strop de sare

Ingrediente pentru umplutura:

    1 si 1/2 kg mere 1 lingurita scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 100 g zahar


Mod de preparare prajitura cu foi fragede si mere:

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.


Delicioasa!

PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)