Timp de preparare: 70 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui cu cascaval la cuptor:
    6 pulpe de pui(partea superioara) 2 cepe 6 catei de usturoi sare piper, 200 ml. bulion 200 g.cascaval dat prin razatoare 8 linguri margarina patrunjel verde

Broccoli gratinat:

    1 buc. broccoli proaspat, 200g. smantana, sare, piper, 3 oua, 250g. cascaval ras, margarina pentru uns forma termorezistenta;

Mod de preparare pui cu cascaval la cuptor:

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust.
2.Se topeste margarina si se pune intr-o tava. Se aseaza pulpele de pui, dezosate, in tava , trecandu-le prin margarina ca sa se unga pe ambele parti.
3.Se curata ceapa si usturoiul; ceapa se toaca fin, iar usturoiul se trece prin presa. Se pun intr-un bol si se amesteca cu busuiocul (1 lingurita), cu patrujelul verde tocat foarte marunt, bulionul si se adauga sare si piper, dupa gust. Cu o lingura se pune din acest sos pe fiecare felie de carne. Se da tava la cuptor 25' , la 200*C. Dupa cele 25 de minute, se scoate tava si se pune cascaval ras pe fiecare bucata de carne, apoi se mai da 5 ' pentru a se rumeni.
4.Preparatul se serveste cu broccoli gratinat.

Broccoli gratinat

Mod de preparare:
1.Se desface broccoli in buchetele si se fierbe 6-7 minute in apa sarata.
2.Se scurge si se lasa putin sa se raceasca.
3.Se unge o forma termorezistenta cu unt si se pune broccoli scurs.
4.Se amesteca ouale batute cu smantana , cascavalul ras si se asezoneaza cu sare si piper.Amestecul se varsa peste broccoli si se pune vasul termorezistent 20' , la 190*C.Se serveste cu pulpele la cuptor.
Pofta buna!



O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)