Dificultate: redusa

Ingrediente pentru parjoale moldovenesti:
    250 g carne vitel 250 g ceafa de porc 150 g miez de paine alba 2 oua 1 ceapa 50 ml lapte 1 cartof sare, piper marar, patrunjel 100 g pesmet (la tara se pune malai) 50 g unt + 100 g unt pentru prajit
Mod de preparare parjoale moldovenesti:

Carnea se toaca de doua ori.
Miezul de paine se imbiba in lapte si se stoarce bine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in o lingura unt, pana se inmoaie.
Cartoful se rade mic si se scurge de suc.
Intr-un bol incapator se pune carnea si se amesteca cu: miezul de paine, ceapa calita, cartoful, verdeata tocata marunt, untul, ouale, sare si piper dupa gust.
Se pune intr-o farfurie pesmetul (sau malaiul).
Cu mainile umezite cu apa, din pasta de carne se formeaza parjoale mari cat palma si se tavalesc prin pesmet. Li se dau forma alungita si se turtesc la 1 cm grosime.
Se incinge untul si se prajesc parjoalele, pe foc mic, in tigaie acoperita,
pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Parjoale moldovenesti se servesc calde cu piure de cartofi si varza murata.

Sa aveti pofta!

Dupa o reteta din cartea „Povestile bucatariei romanesti” de R. A. Roman.

Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete delicioase.