O prajitura fina si pufoasa.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura Figaro:
5 oua
| 5 + 8-10 linguri de zahar
| 150g unt
| 100 ml lapte/otet/zeama de lamaie
| un plic de praf de copt
| 5-6 linguri pline cu faina, un plic de zahar vanilat
| 10 linguri de nuci macinate
| esenta de rom
| o lingurita plina cu cacao
| optional un borcan de gem acrisor
Mod de preparare prajitura Figaro:
Mai intai se face bezeaua astfel: 5 albusuri se bat spuma cu 8-10 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Dupa aceea se amesteca usor de sus in jos, cu lingura, 10 linguri de nuci macinate si o lingurita plina de cacao impreuna cu o fiola de de esenta de rom. Se da la rece.
Apoi se mixeaza 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga 150 g unt la temperatura camerei si se omogenizeaza bine. Se stinge un pliculet de praf de copt in 100 ml lapte, zeama de lamaie sau otet iar la urma se incorporeaza 5-6 linguri pline de faina ca pentru un aluat mai gros, dar sa curga totusi. Se pune aluatul in tava bine unsa ori tapetata cu hartie de copt si veti nivela acest aluat cu dosul lingurii, pentru ca nu este indeajuns de fluid ca sa ia singur forma tavii. Deasupra acestui blat se intinde uniform cu o spatula bezeaua cu nuca.
Intre blat si bezea se poate adauga, dupa dorinta, un strat de gem acrisor.
Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Este gata atunci cand bezeaua nu se lipeste pe deget cand o incercati.
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|