Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu menta:
    170 gr unt 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao 2 oua 200 gr zahar 1/2 lingurita esenta de menta 150 gr faina 1/2 lingurita praf de copt

Pentru sos

    75 gr ciocolata 75 ml smantana lichida 1/2 lingurita extract de menta
Mod de preparare negresa cu menta:

Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.

Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.

Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.

Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe - eu am pus merisoare.

Pofta buna!

Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.