Praful de curry se adauga in mancare de la inceput, cand se rumeneste in putin ulei si trebuie sa avem grija sa nu-l ardem, pentru ca devine amar. Dupa rumenire, amestecul de curry se stinge cu putina supa de legume, pui sau lapte de cocos.

 

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru curry de pui:
    4 bucati de piept de pui fara piele si os, taiat bucatele 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare 300 ml supa de pui 2 linguri curry 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati mare 100 g migdale macinate grosier 4 linguri stafide 300 g iaurt grecesc patrunjel sare si piper


Mod de preparare curry de pui:

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry.
Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare, cu margini inalte, impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep sa se degaje aromele. Se adauga pieptul de pui, 50 g de migdale, stafidele. Amestecam si punem supa. Se amesteca totul foarte bine, apoi se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute sau pana ce puiul s-a patruns.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga iaurtul, se asezoneaza si se amesteca.
Se presara patrunjel, restul de migdale si se serveste cu orez basmati.


Delicios.

Pofta buna.

O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)