Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de usturoi copt:
    2 capatani de usturoi 3 cartofi medii sare, piper 2-3 linguri de smantana salvie aprox. 700 ml apa paine prajita
Mod de preparare supa-crema de usturoi copt:

Curatati usturoiul. Curatati si cartofii si ii taiati cubulete. Puneti usturoiul si cartofii intr-o oala in care puteti prepara supa, dar pe care puteti sa o si puneti la cuptor, turnati peste 1 cana cu apa (aprox. 200 ml), adaugati cateva frunzulite de salvie si dati la cuptor cam o ora, pana scade apa si cartofii devin aurii.

Scoateti oala de la cuptor, pasati cartofii si usturoiul si mai adaugati o jumatate de litru de apa, putina smantana si lasati sa mai dea o data in clocot pe aragaz.

Se serveste cu paine prajita.

 

Aceasta reteta a fost oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro