Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tochitura dobrogeana cu sos:
    1 kg carne de porc 50 ml ulei 2 foi de dafin 10 – 15 boabe de piper 2 cani cu apa 1 pahar cu vin rosu 3 linguri pasta de rosii 1 capatana usturoi sare boia de ardei piper macinat
Mod de preparare tochitura dobrogeana cu sos:

1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou oua" ochi" si branza rasa .

 

 

Aceasta reteta a fost oferita de blogul http://poetagurmanda.blogspot.ro